Blije gezichtjes in Micesti

Hoe moet een ambulance hier komen als het geregend heeft? En als je hier woont, moet je zeker 1,5 uur lopen om in de bewoonde wereld te komen. We hebben het over Micesti.

 

De armoede in Micesti in Roemenië is groot. Gezinnen met meestal wel 5 of 6 kinderen wonen in hutjes van klei met een dak van golfplaten. Kinderen lopen op sokken of slippers door het afval, tussen de katten en honden. Er is geen stromend water en elektriciteit.

 

En toch is hier hoop en dankbaarheid. Somebody Cares Romania, geleid door Marianne en Florin Oprescu, doet hier schitterend werk. Met in twee verschillende dorpen een eigen gebouw waar naschoolse opvang, kinderwerk, jeugdwerk en kerkdiensten worden verzorgd. Waar werkvoorziening is gecreëerd in een eigen bakkerij en groentekassen. Waar gezinnen worden geholpen met hulpgoederen, kinderen een schoenendoos ontvangen en huizen worden gebouwd.

 

Hugo Baas, projectleider bij GAiN voor Roemenië, en zijn vrouw Myrna zijn op bezoek geweest bij de inwoners van Micesti en de partner Somebody Cares Romania. Om te kijken wat er nodig is, om af te stemmen en mensen te bemoedigen. Want dit project ondersteunt GAiN met hulpgoederen en schoenendozen.

 

Hugo en Myrna: “Wij mogen zomaar een dagje meelopen en genieten van de blije gezichtjes bij het ontvangen van een gevulde schoenendoos. En ons respect is groot voor de liefde en tomeloze inzet waarmee dit lieve team zich inzet voor de Roma en hun leven geven voor een betere toekomst voor deze dorpen in Roemenië.”