Doe mee als vrijwilliger

Wil je ons meehelpen in de verwerkingscentra? Je bent van harte welkom! Op deze drie manieren zetten vrijwilligers zich met hart en ziel in voor het klaarmaken van de dozen.

Inpakken

Jij kunt als vrijwilliger meehelpen met het checken en verzendklaar maken van de dozen. Zo lever je een prachtige bijdrage aan de Schoenendoosactie. Dat is ook leuk als (eenmalig) uitje met je bedrijf, vriend(inn)en of gezin. De centra zijn actief van november tot en met januari. Kijk meteen naar de openingstijden.

Spullen verzamelen en maken

Soms lukt het deelnemers niet om de doos helemaal te vullen, of zitten er spulletjes in die niet geschikt zijn. Daarom hebben onze centra bijvulmateriaal liggen zodat we spullen kunnen vervangen of toevoegen. Vrijwilligers zetten zich het hele jaar in om deze spullen te verzamelen, te kopen óf zelf te maken: van tassen en knikkerzakjes tot armbandjes. Jij kunt hier ook aan meedoen.

Acties voor bijvulmateriaal

Voor het kopen van het bijvulmateriaal is natuurlijk geld nodig. Gelukkig zijn er vrijwilligers die allerlei acties opzetten om fondsen te werven: bijvoorbeeld het verkopen van verse bloemen of zelfgemaakte muffins. Met de opbrengst kan bijvulmateriaal voor de dozen gekocht worden.

Doe mee

Wil je als vrijwilliger aan de slag voor een verwerkingscentrum? Lees hier verder en neem contact op met de plaatselijke coördinator.