Verwerkings­centra

In de verwerkingscentra worden ingeleverde schoenendozen gecontroleerd en klaargemaakt voor transport naar de bestemmingslanden. Maar er gebeurt nog veel meer.

 

Controleren en verzenden

In de centra bekijken vrijwilligers de inhoud van de doos, zodat we zeker weten dat elk kind een gelijkwaardige schoenendoos krijgt. Als het nodig is, vervangen we spulletjes of vullen we de doos aan. Dat gebeurt met respect voor de maker. De checklist is daarbij het handvat. Als de doos gecheckt is, maken we hem klaar voor transport naar het bestemmingsland – per boot of vrachtwagen. De ontvangende kinderen krijgen bij de doos ook een boekje met Bijbelverhalen als dat toegestaan is in het bestemmingsland.

 

Spullen verzamelen en maken

Het hele jaar zijn vrijwilligers van een verwerkingscentrum (VC) bezig met het zelf maken, verzamelen en kopen van bijvulmateriaal. Denk hierbij aan tassen, knikkerzakjes, armbandjes, autootjes, (Barbie)poppen, muziekinstrumenten en kleding.

 

Hierna vind je een overzicht van onze vier verwerkingscentra: Betuwe, Duffel (B), Woerden en Zuidland. Lees meer over het laatste nieuws, de openingstijden en met wie je contact kunt opnemen als je interesse hebt om te helpen. Je bent welkom, want samen maken we vele kinderen blij!

 • 0
 • 1
 • 2

VC Betuwe

NIEUWS

Verwerkingsperiode afgerond en schoenendozen al in Moldavië

Mooi nieuws! Op 12 maart hebben we de allerlaatste schoenendoos gecontroleerd. In totaal zijn 10.350 schoenendozen verzendklaar gemaakt. Dus we maken 10.350 kinderen heel erg blij!

Donderdag 18 maart is de vrachtwagen voor Moldavië geladen met ruim 8.300 schoenendozen en een week later is deze de douane in Balti gepasseerd. De exportdozen met schoenendozen liggen al opgeslagen bij onze partner stichting Fundatia Daniel. Een super snelle actie. We hopen op een snelle uitdeling en dat corona geen roet in het eten gooit. We houden jullie op de hoogte en foto’s delen we meteen!

Wij zijn super trots dat het allemaal gelukt is en we veel kinderen blij kunnen maken. Dit konden we natuurlijk niet in ons eentje doen! Het was fijn om te zien dat vrijwilligers in corona-tijd kwamen helpen. Iedereen die geholpen heeft aan de tafel of op een andere manier zich voor de actie ingezet heeft, super bedankt!

Via deze weg willen we ook onze sponsoren bedanken voor hun financiële bijdrage. Mede hierdoor konden we mooi bijvulmateriaal kopen. Eveneens dank aan alle dagbestedingen, speelgoedbanken en werkgroepen welke een bijdrage hebben geleverd aan mooie bijvulmaterialen.

Voor ons als coördinatoren waren de voorbereiding, het opbouwen en het actief draaien in corona-tijd een uitdaging en best spannend. Maar ook een die we vol goede moed en vertrouwen zijn aangegaan. We hebben super, mooie versierde dozen voorbij zien komen; dozen waar duidelijk veel aandacht aan was besteed. Mooi om te zien dat een schoenendoos zo echt een cadeautje is voor een kind: een cadeau van onschatbare waarde!

 

Volg de laatste ontwikkelingen via Social Media

Facebook Instagram

 

CONTROLEREN EN VERZENDKLAAR MAKEN VAN SCHOENENDOZEN

Het verwerkingscentrum is gesloten.

 

CONTACT

Coördinatoren

Conny en Arie de Wit en Lobke van Veenendaal

 

Vragen

Heb je een vraag? Stuur een e-mail. Of bel met Arie (06 21220705) of Lobke (06 30022411).

E-mail

 • 0
 • 1
 • 2

VC Duffel (B)

NIEUWS

Volg het lokale nieuws en hoe jij kunt helpen via Social Media.

Facebook Instagram

 

ADRES

Nijverheidsstraat 1, Duffel

(bij Sluys International, Hangar 4)

 

INLEVEREN VAN BIJVULMATERIAAL

Tot 8 januari inleveren op Roetestraat 31, Duffel. Graag vooraf een bericht via SMS of e-mail op hieronder genoemde contactgegevens.

Vanaf 8 januari inleveren op Nijverheidsstraat 1, Duffel. Gedurende onderstaande openingstijden.

 

CONTROLEREN EN VERZENDKLAAR MAKEN VAN SCHOENENDOZEN

Van vrijdag 8 januari 2021 gedurende 2 tot 3 weken tot het werk klaar is.

 • Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag geopend: van 10.00 tot 17.00 uur
 • ’s Avonds gesloten
 • Op zaterdag geopend: van 10.00 tot 18.00 uur

Wil je helpen schoenendozen controleren in Duffel? Meld je aan en geef je gewenste dagen/dagdelen door. Je ontvangt een bevestiging.

Aanmelden

 

CONTACT

Coördinatoren

Eva Sluijs, Katleen Verbueken en Hanneke Verbueken

 

Vragen

Heb je een vraag? Stuur een e-mail. Of bel met Eva Sluijs (+32 498624240).

E-mail

 • 0
 • 1
 • 2

VC Woerden

NIEUWS

Crea-doe ochtend op 12 augustus. Kom je ook?

Op deze donderdag is de eerste Crea-doe ochtend gepland. We kunnen maximaal 10 vrijwilligers op 1,5 meter afstand ontvangen in de ruimte. We gaan als voorbereiding op de verwerkingsperiode verschillende klusjes doen. Je kunt je opgeven via woerden@schoenendoosactie.nl, we vullen de plekken op volgorde van binnenkomst. We vragen je om je alleen op te geven als je gevaccineerd bent. Rosmolenlaan 3 in Woerden van 09.30 – 12.00 uur.

 

Op zoek naar een locatie voor de verwerkingsperiode. Help jij mee zoeken?

In 2021 is de verwerkingsperiode van 8 november tot 27 november.

In deze periode gaan we 12.500 schoenendozen verzendklaar maken, wederom voor Sierra Leone. Er zijn daar nog zoveel kinderen die nog geen schoenendoos mochten ontvangen. Van alle voorgaande jaren weten we dat de schoenendozen daar met zorg uitgedeeld worden en zo ontzettend goed terechtkomen.

Maar dit alles kan niet doorgaan zonder een geschikte ruimte. We zoeken een ruimte met een oppervlakte van minimaal 500-600m² of 400-500m² met de mogelijkheid om een zeecontainer op het terrein te plaatsen. Het pand moet goed bereikbaar zijn voor een vrachtwagen en een roldeur hebben voor het transport van rolcontainers en pallets. Verder is de aanwezigheid van een toilet en verwarming van belang. Het gaat om een periode van 5 tot 6 weken: van 1 november tot 4 december. Het moet mogelijk zijn om er van maandag tot en met zaterdag inclusief meerdere avonden te kunnen werken. Wij kunnen de onkosten voor gas, water en licht vergoeden. Alle tips zijn welkom, ook als je twijfelt aan de geschiktheid van de ruimte.

 

De uitdelingen in Sierra Leone: met liefde ontvangen!

Vanuit ons verwerkingscentrum zijn afgelopen actieseizoen 11.500 schoenendozen naar Sierra Leone gegaan. De schoenendozen zijn in maart 2021 allemaal uitgedeeld door de lokale Pastor Momoh en zijn vrijwilligersteam.

De schoenendoos werden ontvangen als een daad van liefde in tijden van wanhoop en nood. De dankbaarheid vanuit Sierra Leone naar iedereen in Nederland die zijn steentje bijgedragen heeft om dit mede mogelijk te maken, is groot. Pastor Momoh wenst iedereen het volgende toe:

“May the joy you have put into the homes of so many today fill your lives in Jesus name”.

 

Volg de laatste ontwikkelingen via Social Media

Facebook

 

ADRES

Rosmolenlaan 3, Woerden

(bij Vacuüm Specials)

 

INLEVEREN VAN BIJVULMATERIAAL

We zijn al weer een poosje bezig om bijvulmateriaal in te zamelen. Omdat het verwerkingscentrum in het afgelopen jaar best wel wat spullen ontving die niet geschikt zijn voor een schoenendoos, vragen we iedereen om vanaf nu alleen gewenst bijvulvulmateriaal in te leveren. We hebben hiervoor lijsten opgesteld met gewenste en zelf te maken spullen. Hoe werkt dit?

 • Vind je het leuk om bijvulmateriaal in te zamelen of te kopen? Vraag onze lijst met gewenste spullen op via woerden@schoenendoosactie.nl en lever alleen deze spullen in. De lijst kun je ook vinden bovenaan bij onze Facebook berichten
 • Ben je creatief met stof, katoen en draad en wil je tassen, pennen- en knikkerzakjes, of zelfs kleding maken of armbandjes rijgen, vraag onze lijst met gewenste maten op via woerden@schoenendoosactie.nl.
 • Heb je geen stof liggen en je wilt graag naaien, haal dan naaipakketjes op om thuis tassen, knikker- en pennenzakjes te maken.

Je helpt enorm als je met deze lijsten werkt. Zo zorgen we voor geschikte spulletjes in een schoenendoos waarvan kinderen heel blij worden.

Inleveren van alle deze spullen en/of naaipakketjes ophalen kun je doen op deze dagen en tijden:

 • Maandag 26 juli van 10.00 tot 12.00 uur.
 • Donderdag 12 augustus van 10.00 tot 12.00 uur.

 

CONTACT

Coördinatoren

Yvonne de Wit en Annemarie Kluivers

 

Vragen

Heb je een vraag of wil je de e-mail-nieuwsbrief ontvangen? Stuur een e-mail. Of bel met Annemarie (06 24693634).

E-mail

 • 0
 • 1
 • 2

VC Zuidland

NIEUWS

Volg het lokale nieuws en hoe jij kunt helpen via Social Media.

Facebook

 

ADRES

Stationsweg 36, Zuidland

(bij Pols Groep)

 

CONTROLEREN EN VERZENDKLAAR MAKEN VAN SCHOENENDOZEN

Het verwerkingscentrum is gesloten.

 

CONTACT

Coördinatoren

Carin en Henk Schenk

 

Vragen

Heb je een vraag? Stuur een e-mail.

E-mail