Verwerkings­centra

In de verwerkingscentra worden ingeleverde schoenendozen gecontroleerd en klaargemaakt voor transport naar de bestemmingslanden. Maar er gebeurt nog veel meer.

 

Controleren en verzenden

In de centra bekijken vrijwilligers de inhoud van de doos, zodat we zeker weten dat elk kind een gelijkwaardige schoenendoos krijgt. Als het nodig is, vervangen we spulletjes of vullen we de doos aan. Dat gebeurt met respect voor de maker. De checklist is daarbij het handvat. Als de doos gecheckt is, maken we hem klaar voor transport naar het bestemmingsland – per boot of vrachtwagen. De ontvangende kinderen krijgen bij de doos ook een boekje met Bijbelverhalen als dat toegestaan is in het bestemmingsland.

 

Spullen verzamelen en maken

Het hele jaar zijn vrijwilligers van een verwerkingscentrum (VC) bezig met het zelf maken, verzamelen en kopen van bijvulmateriaal. Denk hierbij aan tassen, knikkerzakjes, armbandjes, autootjes, (Barbie)poppen, muziekinstrumenten en kleding.

 

Hierna vind je een overzicht van onze vier verwerkingscentra: Betuwe, Duffel (B), Woerden en Zuidland. Lees meer over het laatste nieuws, de openingstijden en met wie je contact kunt opnemen als je interesse hebt om te helpen. Je bent welkom, want samen maken we vele kinderen blij!

 • 0
 • 1
 • 2

VC Betuwe

Coördinatoren:

Arie de Wit, Conny de Wit en Lobke van Veenendaal

 

Nieuws van Betuwe:

Verwerkingsperiode kan vanwege lockdown niet doorgaan

Vanwege de nieuwe lockdown hebben we helaas, in overleg met ons hoofdkantoor, moeten besluiten dat de inleverdagen niet door kunnen gaan. Concreet betekent dit dat we op 15 december in de avond en op 2 januari 2021 in de ochtend geen bijvulmateriaal en schoenendozen kunnen aannemen.

Wellicht kan dit op een later tijdstip in 2021 weer wel. Mocht dit bij jou tot opslagproblemen leiden omdat je deze spullen niet meer kwijt kunt, breng dan je bijvulmateriaal en de schoenendozen naar Dorpsstraat 12 in Heteren en zet alles onder de carport. De inleverbon voor de schoenendozen stop je in de brievenbus van dit adres. Wij zorgen ervoor dat alles naar de goede plek gebracht wordt.

Ook zal het verwerkingscentrum niet opengaan op 4 januari 2021. Vrijwilligers die zich al hadden opgegeven om mee te helpen schoenendozen te controleren en verzendklaar te maken, zijn hierover al geïnformeerd per e-mail.

We moeten afwachten op berichtgeving van de overheid wanneer dit wel weer kan. We hopen begin januari meer te weten. We houden jullie via dit nieuwsblok en Social Media op de hoogte.

 

Volg de laatste ontwikkelingen via Social Media

Facebook Instagram

 

Adres verwerkingscentrum:

Hoofdstraat 29, Kesteren

(voormalige SPAR-supermarkt)

 

Inleveren van bijvulmateriaal:

Vanwege de nieuwe lockdown is dit helaas niet mogelijk.

 

Controleren en verzendklaar maken van schoenendozen:

Het verwerkingscentrum zal gesloten blijven en kan pas opengaan zodra de coronamaatregelen dit toelaten. Daarom kun je je voorlopig niet opgeven als vrijwilliger.

 

Vragen?

Heb je een vraag? Stuur een e-mail. Of bel met Arie (06 21220705) of Lobke (06 30022411).

E-mail

 • 0
 • 1
 • 2

VC Duffel (B)

Coördinatoren:

Eva Sluijs, Katleen Verbueken en Hanneke Verbueken

 

Nieuws van Duffel:

Volg het lokale nieuws en hoe jij kunt helpen via Social Media.

Facebook Instagram

 

Adres verwerkingscentrum:

Nijverheidsstraat 1, Duffel

(bij Sluys International, Hangar 4)

 

Inleveren van bijvulmateriaal:

Tot 8 januari inleveren op Roetestraat 31, Duffel. Graag vooraf een bericht via SMS of e-mail op hieronder genoemde contactgegevens.

Vanaf 8 januari inleveren op Nijverheidsstraat 1, Duffel. Gedurende onderstaande openingstijden.

 

Controleren en verzendklaar maken van schoenendozen:

Van vrijdag 8 januari 2021 gedurende 2 tot 3 weken tot het werk klaar is.

 • Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag geopend: van 10.00 tot 17.00 uur
 • ’s Avonds gesloten
 • Op zaterdag geopend: van 10.00 tot 18.00 uur

Wil je helpen schoenendozen controleren in Duffel? Meld je aan en geef je gewenste dagen/dagdelen door. Je ontvangt een bevestiging.

Aanmelden

 

Vragen?

Heb je een vraag? Stuur een e-mail. Of bel met Eva Sluijs (+32 498624240).

E-mail

 • 0
 • 1
 • 2

VC Woerden

Coördinatoren:

Yvonne de Wit en Annemarie Kluivers

 

Nieuws van Woerden:

De verwerkingsperiode is afgerond 

De verwerkingsperiode zit er op en is succesvol verlopen. Het verwerkingscentrum aan de Ampereweg 11 is gesloten.

Wij zijn dankbaar met een fantastisch resultaat; 11.500 gecontroleerde schoenendozen gaan naar Sierra Leone inclusief een halve container aan hulpgoederen. Waar we 4 weken geleden nog niet wisten of de verwerkingsperiode wel door kon gaan vanwege alle coronamaatregelen, is het ons gelukt! We zijn heel blij dat zoveel kinderen vanaf januari een cadeau van onschatbare waarde mogen ontvangen. De blijdschap als je een schoenendoos krijgt, hebben we afgelopen maart zelf mogen ervaren toen we bij de uitdelingen in Sierra Leone waren. Het geeft zoveel hoop!

De hulpgoederen zullen uitgedeeld worden aan scholen, verloskundigen, tienermoeders en weduwen. Spullen als handdoeken, lakens, schoenen, kleding, naaigerei en speelgoed. Het is hier zo normaal om erover te beschikken, maar in Sierra Leone niet door de ernstige armoede. Ook hiermee maken we daar een verschil. De twee zeecontainers staan nu in de haven, vertrekken op 8 december en zullen rond 28 december aankomen.

In de komende periode vinden er geen activiteiten in de werkruimte aan de Rosmolenlaan plaats. Als we weer starten, zullen we dat hier vermelden.

 

Volg de laatste ontwikkelingen via Social Media

Facebook

 

Inleveren van bijvulmateriaal:

Voorlopig kan er geen bijvulmateriaal ingeleverd worden in de werkruimte. In de loop van 2021 worden de inleverdata bekend gemaakt.

 

Controleren en verzendklaar maken van schoenendozen:

Het verwerkingscentrum is gesloten.

 

Vragen?

Heb je een vraag? Stuur een e-mail. Of bel met Annemarie (06 24693634).

E-mail

 • 0
 • 1
 • 2

VC Zuidland

Coördinatoren:

Carin Schenk en Henk Schenk

 

Nieuws van Zuidland:

Volg het lokale nieuws en hoe jij kunt helpen via Social Media.

Facebook

 

Adres verwerkingscentrum:

Stationsweg 36, Zuidland

(bij Pols Groep)

 

Controleren en verzendklaar maken van schoenendozen:

Het verwerkingscentrum is gesloten. In verband met corona is het helaas niet mogelijk een veilige locatie in te richten om schoenendozen te controleren en verzendklaar te maken.

 

Vragen?

Heb je een vraag? Stuur een e-mail.

E-mail