Verwerkingscentra

In de verwerkingscentra worden ingeleverde schoenendozen gecontroleerd en klaargemaakt voor transport naar de bestemmingslanden. Maar er gebeurt nog veel meer.

 

Controleren en verzenden

In de centra bekijken vrijwilligers de inhoud van de doos, zodat we zeker weten dat elk kind een gelijkwaardige schoenendoos krijgt. Als het nodig is, vervangen we spulletjes of vullen we de doos aan. Dat gebeurt met respect voor de maker. De checklist is daarbij het handvat. Als de doos gecheckt is, maken we hem klaar voor transport naar het bestemmingsland – per boot of vrachtwagen. De ontvangende kinderen krijgen bij de doos ook een boekje met Bijbelverhalen als dat toegestaan is in het bestemmingsland.

 

Spullen verzamelen en maken

Het hele jaar zijn vrijwilligers van een verwerkingscentrum (VC) bezig met het zelf maken, verzamelen en kopen van bijvulmateriaal. Denk hierbij aan tassen, knikkerzakjes, armbandjes, autootjes, (Barbie)poppen, muziekinstrumenten en kleding.

 

Hierna vind je een overzicht van onze verwerkingscentra. Klik op een plaatsnaam en lees meer over het laatste lokale nieuws, de openingstijden en met wie je contact kunt opnemen als je interesse hebt om te helpen. Je bent welkom, want samen maken we vele kinderen blij!

Duffel
Andel
Bennebroek
Berkel en Rodenrijs
Beverwijk
Den Dungen
Ermelo
Hardenberg
Uden
Woerden
Nieuwerkerk
a/d IJssel
Kesteren