Verwerkings­centra

In de verwerkingscentra worden ingeleverde schoenendozen gecontroleerd en klaargemaakt voor transport naar de bestemmingslanden. Maar er gebeurt nog veel meer.

 

Controleren en verzenden

In de centra bekijken vrijwilligers de inhoud van de doos, zodat we zeker weten dat elk kind een gelijkwaardige schoenendoos krijgt. Als het nodig is, vervangen we spulletjes of vullen we de doos aan. Dat gebeurt met respect voor de maker. De checklist is daarbij het handvat. Als de doos gecheckt is, maken we hem klaar voor transport naar het bestemmingsland – per boot of vrachtwagen. De ontvangende kinderen krijgen bij de doos ook een boekje met Bijbelverhalen als dat toegestaan is in het bestemmingsland.

 

Spullen verzamelen en maken

Het hele jaar zijn vrijwilligers van een verwerkingscentrum (VC) bezig met het zelf maken, verzamelen en kopen van bijvulmateriaal. Denk hierbij aan tassen, knikkerzakjes, armbandjes, autootjes, (Barbie)poppen, muziekinstrumenten en kleding.

 

Hierna vind je een overzicht van onze vier verwerkingscentra: Betuwe, Duffel (B), Woerden en Zuidland. Lees meer over het laatste nieuws, de openingstijden en met wie je contact kunt opnemen als je interesse hebt om te helpen. Je bent welkom, want samen maken we vele kinderen blij!

 • 0
 • 1
 • 2

VC Betuwe

NIEUWS

Verwerkingsperiode van start

Goed nieuws! We zijn maandag 22 februari begonnen met het controleren en verzendklaar maken van ingeleverde schoenendozen voor kinderen in Moldavië. We hebben hiervoor goedkeuring van de gemeente en GAiN gekregen.

Helaas kunnen we nu niet iedereen, die wil komen helpen, met open armen ontvangen. De corona-maatregelen laten dit niet toe. Dit betekent dat vrije inloop niet mogelijk is. Mocht je nog nooit hebben geholpen in een verwerkingscentrum, dan vragen we je een jaartje over te slaan. Jammer hè!

Wat kan wel? Vrijwilligers die bekend zijn met de werkzaamheden en graag willen, vragen we zich aan te melden via betuwe@schoenendoosactie.nl. Je bent dus verplicht je op te geven via een mail en geef hierbij minimaal een dagdeel op. De openingstijden vind je hierna.

Het verwerkingscentrum is corona-proof ingericht. Vanuit onze organisatie en de gemeente zijn er aanvullende voorwaarden gesteld om op een veilige manier schoenendozen te controleren. Met het in acht nemen van alle voorwaarden hebben we 13 werkplekken gecreëerd waarbij we de 1,5 meter goed waarborgen. Rondom iedere werkplek staan alle materialen die je nodig hebt waardoor overbodige loop wordt voorkomen. Per werkplek is desinfectie middel aanwezig en de werkplekken worden meerdere keren schoongemaakt.

Het dragen van een mondkapje is verplicht. Bij binnenkomst moet je je registreren en tevens tekenen dat je geen corona-klachten hebt. Met corona gerelateerde klachten blijf je thuis. Fijn als je je tijdig kunt afmelden. Dan zoeken wij vervanging zodat de werkplekken zo effectief mogelijk gebruikt worden.

We hopen 3 weken te kunnen draaien. Inmiddels hebben we ruim 10.000 schoenendozen staan. Wat zou het super zijn als we ze kunnen verwerken zodat we evenzoveel kinderen blij kunnen maken met een cadeau van onschatbare waarde!

 

Volg de laatste ontwikkelingen via Social Media

Facebook Instagram

 

ADRES

Hoofdstraat 29, Kesteren

(voormalige SPAR-supermarkt)

 

INLEVEREN VAN BIJVULMATERIAAL EN SCHOENENDOZEN

Van maandag 22 februari tot en met vrijdag 12 maart 2021.

 • Op werkdagen van 14.30 tot 15.00 uur.
 • Op zaterdag van 10.30 tot 11.00 uur.

 

CONTROLEREN EN VERZENDKLAAR MAKEN VAN SCHOENENDOZEN

Van maandag 22 februari tot en met zaterdag 13 maart 2021.

 • Op werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 17.00 uur.
 • Op zaterdag van 9.00 tot 12.00 uur.

 

CONTACT

Coördinatoren

Arie de Wit, Conny de Wit en Lobke van Veenendaal

 

Vragen

Heb je een vraag? Stuur een e-mail. Of bel met Arie (06 21220705) of Lobke (06 30022411).

E-mail

 • 0
 • 1
 • 2

VC Duffel (B)

NIEUWS

Volg het lokale nieuws en hoe jij kunt helpen via Social Media.

Facebook Instagram

 

ADRES

Nijverheidsstraat 1, Duffel

(bij Sluys International, Hangar 4)

 

INLEVEREN VAN BIJVULMATERIAAL

Tot 8 januari inleveren op Roetestraat 31, Duffel. Graag vooraf een bericht via SMS of e-mail op hieronder genoemde contactgegevens.

Vanaf 8 januari inleveren op Nijverheidsstraat 1, Duffel. Gedurende onderstaande openingstijden.

 

CONTROLEREN EN VERZENDKLAAR MAKEN VAN SCHOENENDOZEN

Van vrijdag 8 januari 2021 gedurende 2 tot 3 weken tot het werk klaar is.

 • Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag geopend: van 10.00 tot 17.00 uur
 • ’s Avonds gesloten
 • Op zaterdag geopend: van 10.00 tot 18.00 uur

Wil je helpen schoenendozen controleren in Duffel? Meld je aan en geef je gewenste dagen/dagdelen door. Je ontvangt een bevestiging.

Aanmelden

 

CONTACT

Coördinatoren

Eva Sluijs, Katleen Verbueken en Hanneke Verbueken

 

Vragen

Heb je een vraag? Stuur een e-mail. Of bel met Eva Sluijs (+32 498624240).

E-mail

 • 0
 • 1
 • 2

VC Woerden

NIEUWS

Gewenst bijvulmateriaal

De verwerkingsperiode ligt al weer een poosje achter ons en we gaan langzamerhand het nieuwe seizoen voorbereiden door bijvulmateriaal in te zamelen. Omdat het verwerkingscentrum in het afgelopen jaar best wel wat spullen ontving die niet geschikt zijn voor een schoenendoos, vragen we iedereen om vanaf nu alleen gewenst bijvulvulmateriaal in te leveren. We hebben hiervoor lijsten opgesteld met gewenste en zelf te maken spullen. Hoe werkt dit?

 • Vind je het leuk om bijvulmateriaal in te zamelen of te kopen? Vraag onze lijst met gewenste spullen op via woerden@schoenendoosactie.nl en lever alleen deze spullen in. De lijst kun je ook vinden bovenaan bij onze Facebook berichten
 • Ben je creatief met stof, katoen en draad en wil je tassen, pennen- en knikkerzakjes, of zelfs kleding maken of armbandjes rijgen, vraag onze lijst met gewenste maten op via woerden@schoenendoosactie.nl.
 • Heb je geen stof liggen en je wilt graag naaien, haal dan naai-pakketjes op om thuis tassen, knikker- en pennenzakjes te maken.

Je helpt enorm als je met deze lijsten werkt. Zo zorgen we voor geschikte spulletjes in een schoenendoos waarvan kinderen heel blij worden.

Inleveren van alle deze spullen kun je doen op 1 en 11 maart tussen 10.00 en 12 uur. Vanwege de lockdown vragen we je je hiervoor aan te melden via de e-mail en je ontvangt een tijdslot.

 

Start uitdelingen in Sierra Leone

Last but not least. De 2 containers met ruim 11.500 schoenendozen en hulpgoederen zijn zonder al teveel problemen aangekomen in Sierra Leone. In de laatste week van februari is pastor Momoh met zijn vrijwilligersteam van Outreach Support Ministries (OSM) gestart met de schoenendoosuitdeling. Een grote uitdaging in de komende weken gezien de huidige omstandigheden maar OSM is vooral heel dankbaar voor alle hulp en dat ze konden beginnen om duizenden kinderen blij te maken. Namens Momoh bedanken we je voor jouw bijdrage in het afgelopen jaar.

 

Volg de laatste ontwikkelingen via Social Media

Facebook

 

ADRES

Rosmolenlaan 3, Woerden

(bij Vacuüm Specials)

 

INLEVEREN VAN BIJVULMATERIAAL

 • Maandag 1 maart van 10.00 tot 12.00 uur
 • Donderdag 11 maart van 10.00 tot 12.00 uur

Inleveren gaat op afspraak vanwege de lockdown. Stuur een e-mail en je ontvangt een tijdslot.

 

CONTACT

Coördinatoren

Yvonne de Wit en Annemarie Kluivers

 

Vragen

Heb je een vraag of wil je de e-mail-nieuwsbrief ontvangen? Stuur een e-mail. Of bel met Annemarie (06 24693634).

E-mail

 • 0
 • 1
 • 2

VC Zuidland

NIEUWS

Volg het lokale nieuws en hoe jij kunt helpen via Social Media.

Facebook

 

ADRES

Stationsweg 36, Zuidland

(bij Pols Groep)

 

CONTROLEREN EN VERZENDKLAAR MAKEN VAN SCHOENENDOZEN

Het verwerkingscentrum is gesloten.

 

CONTACT

Coördinatoren

Carin Schenk en Henk Schenk

 

Vragen

Heb je een vraag? Stuur een e-mail.

E-mail