Op jouw school

Leuk, leerzaam én impactvol. Met de Schoenendoosactie kunnen leerlingen uit jouw klas écht iets betekenen voor kinderen ver weg. Een pakketje vol liefde met een strik erom!

Doe mee   Zo werkt het

Ontdek het gratis lespakket

Tijdens de Schoenendoosactie wordt de hele klas aan het denken én aan het werk gezet. Met welke spulletjes help ik een kind in een vluchtelingenkamp? Wat betekent het eigenlijk om in armoede te leven? Hoe kan ik eerlijk delen? En natuurlijk: hoe versier ik mijn doos zo mooi mogelijk?

Lespakket

Om je op weg te helpen, hebben we een inspirerend lespakket gemaakt. In drie korte video’s gaan jouw leerlingen mee op de reis van een schoenendoos. Van dichtbij zien ze hoe de actie werkt en wat de impact is. Met handige verwerkingsvragen, zodat je in gesprek kunt over thema’s zoals ongelijkheid en delen. En ook fijn: door het praktische draaiboek kost de voorbereiding amper tijd.

Ontdek het gratis lespakket

 

Tips & download

Zet de Schoenendoosactie alvast op de jaarplanning van komend schooljaar en breng ouders, verzorgers tijdig op de hoogte! Daarvoor kun je gebruikmaken van ons voorbeeldnieuwsbericht/-persbericht, dat je zelf kunt personaliseren.

Download voorbeeld

 

‘Door deze actie raken onze leerlingen betrokken bij kinderen in totaal andere omstandigheden. Ze ontdekken hoe goed ze het zelf hebben. En ze kunnen iets dóén voor deze kinderen in nood.’

Erry Quakkelaar (leerkracht R. de Jagerschool)

Bekijk video

Je kunt je hieronder aanmelden door het aanvragen van actiefolders (1 voor elke deelnemer) + gratis posters. Deze materialen krijg je direct na de zomervakantie toegestuurd.

Aanmelden

Kinderen kunnen daar op school of thuis, met hulp van hun ouders of verzorgers, mee aan de slag. Per schoenendoos vragen we een bedrag van € 5,- voor organisatie- en transportkosten. Elke deelnemer kan gemakkelijk online betalen. Tip: Als school kun je dit geld ook via een actie inzamelen.

Je kunt meedoen van september tot december 2022. Het exacte moment bepaal je zelf (rekening houdend met de openingstijden van de regionale inleverpunten voor de dozen). Past een ander moment beter? Neem dan contact met ons op.

Doe mee!

De actieperiode van de Schoenendoosactie is zo goed als afgelopen. Bijna alle inleverpunten hebben hun deuren gesloten. Wil je nog meedoen aan de actie, neem dan contact op over de mogelijkheden.

Je gekozen materialen worden binnen een week na je aanvraag verzonden. Heb je de materialen eerder nodig? Geef het aan in de opmerking bij het invullen van je gegevens.

Actiefolder (NL)

Informatie- en instructiefolder

Actiefolder (ENG)


Actiefolder (FR)

Poster (NL)

Promotieposter op A3 formaat

Poster (ENG)


Poster(FR)

  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Vragen?

Heb je een vraag? Check dan onze veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Ton Bannink helpt je graag verder! Stuur een e-mail of vul het contactformulier in.

Stuur een e-mail   Contactformulier