Op jouw school

Leuk, leerzaam én impactvol. Met de Schoenendoosactie kunnen de leerlingen uit jouw klas écht iets betekenen voor kinderen ver weg. Een pakketje vol liefde met een strik erom!

Doe mee   Zo werkt het

Tijdens de Schoenendoosactie wordt de hele klas aan het denken én aan het werk gezet. Met welke spulletjes help ik een kind in een vluchtelingenkamp? Wat betekent het eigenlijk om in armoede te leven? Hoe kan ik eerlijk delen? En natuurlijk: hoe versier ik mijn doos zo mooi mogelijk?

 

Feestje op school

Misschien voel je de leuke ideeën al opborrelen. Als school kun je echt iets bijzonders van deze actie maken. Met een startbijeenkomst, een versier-estafette en een mooie-dozen-presentatie. Om je op weg te helpen, hebben we een inspirerend lespakket met leuke video’s ontwikkeld, samen met allerlei andere materialen. Je vindt ze op ons inspiratieplein.

 

Het verschil

Het bijzondere is: jullie gevulde dozen maken het verschil. Met die schriften uit de doos kan een leerling weer naar school. En de knuffel wordt het vaste maatje van een kind in een opvangkamp.

‘Door deze actie raken onze leerlingen betrokken bij kinderen in totaal andere omstandigheden. Ze ontdekken hoe goed ze het zelf hebben, maar ze kunnen ook iets dóén voor deze kinderen in nood.’

Erry Quakkelaar (leerkracht R. de Jagerschool)

Bekijk video

Je kunt je hieronder aanmelden door het aanvragen van actiefolders (1 voor elke deelnemer) + gratis posters. Deze materialen krijg je direct na de zomervakantie toegestuurd.

Aanmelden

Kinderen kunnen daar op school of thuis, met hulp van hun ouders of verzorgers, mee aan de slag. Per schoenendoos vragen we een bedrag van € 5,- voor organisatie- en transportkosten. Tip: Als school kun je dit geld ook via een actie inzamelen.

Je kunt meedoen van september tot december 2021. Het exacte moment bepaal je zelf (rekening houdend met de openingstijden van de regionale inleverpunten voor de dozen). Past een ander moment beter? Neem dan contact met ons op.

Doe mee!

Je kunt hieronder het gewenste aantal actiefolders en posters opgeven. Je gekozen materialen worden direct na de zomervakantie verstuurd. Heb je de materialen eerder nodig? Geef het aan in de opmerking bij het invullen van je gegevens.

Actiefolder (NL)

Informatie- en instructiefolder

Actiefolder (ENG)


Actiefolder (FR)

Poster (NL)

Promotieposter op A3 formaat

Poster (ENG)


Poster(FR)

  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Vragen?

Heb je een vraag? Check dan onze veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Ton Bannink helpt je graag verder! Stuur een e-mail of vul het contactformulier in.

Stuur een e-mail   Contactformulier