In jouw kerk

Wil jij je geloof handen en voeten geven in je gemeente?
De Schoenendoosactie is een unieke manier om te delen wat jullie te geven hebben: tijd, bezit, aandacht en liefde.

Doe mee    Zo werkt het

Ga je aan de slag met de Schoenendoosactie, dan zul je merken dat er iets gaat gebeuren in jullie kerk. Je ervaart hoe bijzonder het is om sámen aan een goed doel te werken. En je bent ook nog eens lekker creatief bezig!

 

Eerlijk delen

Thema’s als naastenliefde, eerlijk delen en recht doen: met deze actie maak je ze heel praktisch. De Schoenendoosactie leent zich uitstekend voor een themazondag, een jongerenclub of een kinder(neven)dienst. We hebben een themapakket met leuke video’s gemaakt waarmee je de actie op een bijzondere manier kunt opstarten. Je vindt het op ons inspiratieplein, samen met materialen zoals kleurplaten en liedjes.

 

Hoop en toekomst

Je kunt je amper voorstellen wat voor impact jullie dozen hebben. Voor veel kinderen in armoede is die versierde schoenendoos-met-inhoud het eerste cadeau in hun leven. Je geeft hoop én toekomst.

‘Deze actie is heel laagdrempelig: jong en oud uit onze kerk doet eraan mee. Schoenendozen worden omgetoverd tot prachtige cadeaus. Zo kan God de harten van kinderen raken!’

Hester Laagland Winder (Vrije Evangelische Gemeente)

Bekijk video

Je kunt je hieronder aanmelden door het aanvragen van actiefolders (1 voor elke deelnemer) + gratis posters. Deze materialen krijg je direct na de zomervakantie toegestuurd.

Aanmelden

Deelnemers kunnen daar thuis mee aan de slag. Samen kan ook, in je gemeente of als kring. Per schoenendoos vragen we een bedrag van € 5,- voor organisatie- en transportkosten. TIP: Als kerk kun je dit geld ook via een collecte inzamelen.

Je kunt meedoen van september tot december 2021. Het exacte moment bepaal je zelf (rekening houdend met de openingstijden van de regionale inleverpunten voor de dozen). Past een ander moment beter? Neem dan contact met ons op.

Doe mee

Je kunt hieronder het gewenste aantal actiefolders en posters opgeven. Je gekozen materialen worden direct na de zomervakantie verstuurd. Heb je de materialen eerder nodig? Geef het aan in de opmerking bij het invullen van je gegevens.

Actiefolder (NL)

Informatie- en instructiefolder

Actiefolder (ENG)


Actiefolder (FR)

Poster (NL)

Promotieposter op A3 formaat

Poster (ENG)


Poster(FR)

  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Vragen?

Heb je een vraag? Check dan onze veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Ton Bannink helpt je graag verder! Stuur een e-mail of vul het contactformulier in.

Stuur een e-mail   Contactformulier