In jouw kerk

 

Wil jij je geloof handen en voeten geven in je gemeente?
De Schoenendoosactie is een unieke manier om te delen wat jullie te geven hebben: tijd, bezit, aandacht en liefde.

 

Zo werkt het    Gratis kerkenpakket

Ga je aan de slag met de Schoenendoosactie, dan zul je merken dat er iets gaat gebeuren in jullie kerk. Je ervaart hoe bijzonder het is om sámen aan een goed doel te werken. En je bent ook nog eens lekker creatief bezig!

 

Eerlijk delen

Thema’s als naastenliefde, eerlijk delen en recht doen: met deze actie maak je ze heel praktisch. De Schoenendoosactie leent zich uitstekend voor een themazondag, een jongerenclub of een kinder(neven)dienst.

 

Hoop en toekomst

Je kunt je amper voorstellen wat voor impact jullie dozen hebben. Voor veel kinderen in armoede is die versierde schoenendoos-met-inhoud het eerste cadeau in hun leven. Je geeft hoop én toekomst.

 

Kerkenpakket

Om je op weg te helpen, hebben we een speciaal programma ontwikkeld voor kinderen, tieners en volwassenen. Met een interactieve voorstelling maken gemeenteleden kennis met de opzet én impact van de actie. Door het praktische draaiboek kost het je weinig voorbereiding.

Ontdek het gratis kerkenpakket

 

Extra pakket voor kinderen

‘De reis van jouw schoenendoos’

In drie korte video’s neem je de kinderen uit jouw gemeente mee op de reis van een schoenendoos. Van dichtbij zien ze hoe de actie werkt en wat de impact is. Met handige verwerkingsvragen, zodat je in gesprek kunt over thema’s zoals ongelijkheid en delen. En ook fijn: door het praktische draaiboek kost de voorbereiding amper tijd.

Ontdek meer

 

‘De Schoenendoosactie is voor ons als gemeente een mooie manier om iets te betekenen voor kinderen op andere plekken in de wereld. Ver weg wordt dichtbij.’

Gertjan Robbemond (Voorganger Opstandingskerk)

Bekijk video

Kerken­pakket

Organiseer eenvoudig een gezinsdienst, kinderprogramma of verenigingsavond en maak een onvergetelijke start van de Schoenendoosactie in jouw kerk!

Het kerkenpakket bestaat uit drie onderdelen: een overdenking, een verrassende (gezins)voorstelling en handvatten om de Schoenendoosactie praktisch vorm te geven in jouw gemeente. Met het complete draaiboek kost het amper voorbereiding!

Ontdek het gratis kerkenpakket

Tips & download

Zet de Schoenendoosactie alvast op de jaarplanning van het nieuwe seizoen en breng gemeenteleden tijdig op de hoogte! Daarvoor kun je gebruik maken van ons voorbeeldnieuwsbericht/-persbericht, dat je zelf kunt personaliseren.

Download voorbeeld

Je kunt je hieronder aanmelden door het aanvragen van actiefolders (1 voor elke deelnemer) + gratis posters. Deze materialen krijg je direct na de zomervakantie toegestuurd.

Aanmelden

Deelnemers kunnen daar thuis mee aan de slag. Samen kan ook, in je gemeente of als kring. Per schoenendoos vragen we een bedrag van € 5,- voor organisatie- en transportkosten. Elke deelnemer kan gemakkelijk online betalen. TIP: Als kerk kun je dit geld ook via een collecte inzamelen.

Je kunt meedoen van september tot december 2024. Het exacte moment bepaal je zelf (rekening houdend met de openingstijden van de regionale inleverpunten voor de dozen). Past een ander moment beter? Neem dan contact met ons op.

Doe mee

Je kunt hieronder het gewenste aantal actiefolders en posters opgeven. Je gekozen materialen worden na de zomervakantie opgestuurd omdat het een najaarsactie is. Heb je de materialen eerder nodig? Geef het aan in de opmerkingen bij het invullen van je gegevens.

Actiefolder (NL)

Informatie- en instructiefolder

Actiefolder (ENG)


Actiefolder (FR)

Poster (NL)

Promotieposter op A3 formaat

Poster (ENG)


Poster(FR)

  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Vragen?

Heb je een vraag? Check dan onze veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Ton Bannink helpt je graag verder! Stuur een e-mail of vul het contactformulier in.

Stuur een e-mail   Contactformulier