Blije kinderen in Sierra Leone

Begin dit jaar zijn twee bomvolle containers, gevuld met 13.000 schoenendozen, schoolmeubels, Treasure bags, educatiemateriaal en hulpgoederen aangekomen in Sierra Leone.

 

De eerste schoenendozen en Treasure bags zijn dankzij de voorbereidingen van Pastor Momoh en zijn team vrij snel uitgedeeld in de sloppenwijk van Tombo, een vissersdorp aan de zuidkust. Daarna volgden andere uitdelingen waarvan sommige in zeer afgelegen dorpen. Zo afgelegen dat ze alleen bereikbaar waren met brommertjes. De impact is groot: eindelijk hebben de kinderen een schrift om in te schrijven (noodzakelijk voor school) en speelgoed om mee te spelen. Momoh bedankt iedereen die heeft meegewerkt hartelijk: “De families die de dozen geven, brengen daadwerkelijk herstel en blijdschap in uitzichtloze situaties.”

 

De Treasure bags werden uitgedeeld onder kwetsbare vrouwen. Voor hen betekent dit dat ze gezien worden, dat er mensen zijn die aan hen denken! De tassen zijn onderdeel van de hulp die GAiN biedt in Sierra Leone.

 

Doe jij ook al mee? Kijk op schoenendoosactie.nl voor meer info en meld je aan!