Kinderen in Togo

In Togo staat een kliniek in Tsévié waar mensen worden behandeld voor de meest voorkomende ziekten. Moeder- en kindzorg heeft hier prioriteit nummer 1. Een initiatief van onze Nederlandse samenwerkingspartner OSM (outreachsupport.nl) die overigens in meerdere Afrikaanse landen scholen, klinieken, naaicursussen en samenbindende activiteiten organiseert om de bevolking te helpen in hun ontwikkeling en kansen.

 

In Tsévié zie je de langverwachte schoenendoos-uitdeling die met zorg voorbereid is. Kinderen die hier 5 jaar geleden geboren zijn, ontvingen een prachtige schoenendoos. Je ziet het niet op de foto’s, maar ga er maar vanuit dat die goed-gevulde-dozen-met-inhoud meteen opengingen. Yes, wat een mooi moment moet dit zijn geweest! Ook de andere broers en zussen uit het gezin kregen van de kliniek een schoenendoos.

 

Ook in Kpeve straalden kinderen van geluk! Deze groep kinderen kregen een prachtig cadeau. Wat is het toch mooi om kinderen die zo weinig hebben te zien lachen met een bal, een rammelaar of een pop. Voor ons zo gewoon, voor hen heel bijzonder.

 

Dank aan iedereen die hieraan bijdraagt! De deelnemers voor de cadeaus, de verwerkingscentra voor de controle en zoveel andere vrijwilligers en medewerkers hier en in Togo die hun steentje bijdragen om de schoenendozen op de plek te krijgen waar ze horen!