Inspiratieplein

Of je nu als klas, kerkclub, vereniging of gezin meedoet aan de Schoenendoosactie, het wordt extra leuk als je de inspirerende tools op deze pagina gebruikt. Zoals ons lespakket, voor een onvergetelijke start van de actie.

Dit pakket is van 2020, er is een nieuw lespakket 2022 beschikbaar. Dat kan je hier aanvragen.

Inhoud lespakket     Direct downloaden

Wat is er leuker dan een echt feestje van de Schoenendoosactie te maken? Veel scholen, kerken en gezinnen gingen je al voor. Ze ontdekten hoe gezellig het is om samen in te pakken, dozen te versieren en spulletjes en liefde te geven aan kinderen ver weg. Met deze inspirerende tools maak jij de actie éxtra bijzonder.

Thema-/lespakket

Of je nu als klas, kerkclub, vereniging of gezin meedoet aan de Schoenendoosactie, met ons lespakket krijgt de actie een onvergetelijke start. In de interactieve les met leuke video’s en opdrachten (zie de downloads hieronder) maak je kennis met de opzet én de impact van de actie. Door het praktische draaiboek kost het je amper voorbereiding. Handig voor meesters en juffen, clubleiders, ouders, verzorgers en coördinatoren.

 

Materialen

Met extra materialen geef je de actie extra invulling. De schoenendoos van Massun is een beeldverhaal (powerpoint) over het effect van de Schoenendoosactie. Met het invulvel ‘Wie ben ik?’ – dat meekan in de doos – stel je jezelf voor aan de ontvanger. En om de actie te introduceren bij ouders en anderen gebruik je ons voorbeeldnieuwsbericht/-persbericht, dat je zelf kunt personaliseren.

Kleurplaten

Leuk als tussendoortje tijdens het inpakken van de dozen: van deze kleurplaten maak jij een eigen kunstwerk. En natuurlijk stop je er eentje in de schoenendoos.


Liedjes

Zing je mee? Met deze liedjes breng je de thema’s van de Schoenendoosactie op een muzikale manier tot leven. Als je ze eenmaal kent, zing je ze de hele dag door.

Downloads

 

Download draaiboek lespakket

Vraag hier gelijk de folders aan zodat je de actie goed kunt organiseren.

 Aanvraag folders

Module 1 – Introductie

Module 2 – Eerlijk delen

Module 3 – De reis

Module 4 – Quiz

Module 5 – Wie ben ik?

Module 6 – Schoenendoos vullen

Lied – Jij dacht aan mij

Lied – Ik wens jou

Lied – May you have

Meer downloads?

Zoek je meer of andere downloads? Bekijk onze downloadpagina.

Meer downloads